Csajos napok

2015.01.04

A csajos napok kellenek. Mint egy falat kenyér. A béka segge alatti időszakban különösen fontosak azért, hogy visszarázzuk magunkat. Miről is szólnak a csajos napok? Nem, nem arról, hogy a barátnőkkel nevetgélünk vidáman valamelyik impozáns kávézóban. Habár azok is teljesen jók. Mennyit ültünk a sétálón egy kávé felett... :D Ha meg ciki volt már, átültünk a szemben lévő kávézóba és onnan páváztunk tovább... Most viszont azokra a csajos napokra gondolok, amikor befelé figyelsz, és csak magadra koncentrálsz. Ahhoz, hogy nő legyen a nő, meg kell élni a nőiesség minden szintjét. A béka segge alatt tíz métertől a királynőségig mindent. Roppant szerencsés az, akit még soha életében nem ért bánat, kritika, visszautasítás és még sorolhatnám. Ezektől épülünk, ettől leszünk erősebbek, de ezeket le is kell győznünk és felülemelkedni rajtuk! El kell engedni a múltat és beengedni a boldogságot!

Az első komolyabb építő csajos napom egy budapesti fotózás volt 2012 tavaszán. Csak úgy eldöntöttem az életmódváltásom első hónapjai után, hogy elmegyek egy profi átváltoztatós fotózásra. Már írtam, hogy a súlytöbblet fele lecsúszott rólam, a gyógytesit épp elkezdtem, az első konzultációkon voltam túl, tehát nagyon az elején még. Kaptam időpontot és felvonatocskáztam (még nem volt akkor se Villám, se Lujza). Életem legjobb döntése volt. Akkora löketet adott az a fotózás, hogy hihetetlen. Megláttatták velem újra, hogy szép vagyok. És akkor már el is hittem, amit tudtam addig is. Érdekes hogy le tudja építeni az ember az egóját... Jól döntöttem, amikor belevágtam. Azóta már tucatjával készültek rólam képek, és még fog is persze, megint tervezek egyet tavasszal vagy nyáron.

2012-es tavaszi fotózás

Vannak olyan csajos napok, amik arra hivatottak, hogy jól kibőgjük magunkat. A nők mindig, minden körülmények között tudnak sírni (én simán elérzékenyülök egy iskolai ünnepségen is), de amikor úgy igazán kibőgi magát az ember, az ritka. Érzed, hogy feszült vagy, tudod, hogy bőgni kéne, de nem megy. Na, erre vannak az Egy gésa emlékiratai típusú napok. Ma már nagyon ritkán tartok sírósfilm nézős napot, de az elején többször, és nagyon jó volt. Egész nap egyedül otthon, pizsamában, betakarózva nézni egymás után az Egy gésa emlékiratait, az Anna és a királyt, az Elfújta a szelet, a Doktor Zsivágót és társait, esetleg kegyelemdöfésként a Titanicot. Fontos felszerelkezni vagy kétszáz zsepivel, mert századszor is megsiratjuk szegény Scarlettet, hogy eltűnt előle a ködben Rhett. A vidám-sírós filmes napok is kihagyhatatlanok, a szituáció ugyanaz, mint a melankolikus napokon, csak vidámabb kiadásban. Ilyenkor kell bevetni az 50 első randit, Örökkön-örökkét, a Bridget Jonest és hasonlókat. A sírás jót tesz és felszabadít.

A szépítkezős csajos napokat is roppant szeretem. Az életmódváltás elején nem árt egy kis optikai tuning, így ilyenkor elmegyünk fodrászhoz és kozmetikushoz, szoláriumba, manikűröshöz, masszázsra, wellnesselni, strandolni és kipróbálunk mindent, ami átlendít a holtponton. Fontos, hogy ez meg is maradjon a későbbiekben. Nem csak egy napig kell szépnek lenni, hanem minden nap. Egy nő, mindig minden körülmények között nő! Otthon mackónadrágban is! Én például az elején azzal kezdtem, hogy a marha hosszú hajamat levágattam. Amúgy mindig is jobban szerettem a rövidet, de akkor épp hosszút viseltem. Persze az ember kísérletezik is. Feketéből szőke lettem. Szarul állt. :) A fekete se volt az igazi, 15 év után esett le, hogy van jobb is. Aztán a nagy életmódváltásom közepette azt csináltam, amivel ösztönösen kezdtem 96-ban a tudatos nővé válást szimbolizáló hajszínválasztást, befestettem vörösre. Tádááám.... Hogy mit kellett ezen várni tizenvalahány évet.... Megtaláltam a kedvenc frizurámat is, nem lesz már se tüsi, se a hátam közepéig érő, hanem ebben a fazonban váltogatom a hosszát, stílusát. Csinálj valamit, ami egy kicsit más, ha addig nem festetted a körmödet, hát fesd be! Menj el wellnessezni! Nem kell a világvégére menni egy hosszú hétvégére, lehet a szomszéd utcában lévő hotelben is wellness belépőt venni. Feküdj ki a strandra egy könyvvel! (A strand a másik kedvenc terepem, majd erről később írok.) :) Mindegy, csak valami újdonság legyen!

A csajos napok közül az ékkő koronán a shoppingolós nap. A lényege, hogy teljesen céltalanul elmész vásárolni. (Ma is voltam, szereztem pár kincset is. :) )Egyfajta kiszakadás ez a hétköznapokból. Nem a szokásos családi bevásárlás vagy a gyereknek cipőt kell venni napok (esetemben ugye magamnak cipőt venni... meg egy új házat a megvett cipőknek :)). Amikor csak magadnak vásárolsz, csak magadra gondolsz. Kell egy kis önzés. A legjobb alkalmak erre a kuponnapok. Imádom. Mondjuk nekem amúgy is mindenhová van törzsvásárlóim (értsd mindenhová), így eleve kedvezménnyel vásárolok sok helyen, de a kupon napok maga a Kánaán. Ha még nem próbáltad ki, tedd meg. Ha letudtad a családnak való ruha és cipővásárlást, menj el másnap egyedül és csak magadnak keresgélj.

Sokan félnek attól, hogy egyedül kell kimozdulniuk, nem mennek tornázni, mert egyedül olyan ciki stb. Konkrétan leszarom, hogy mit gondolnak, ha úgy tartja kedvem, beülök egyedül meginni egy forró csokit vagy egy sütit enni és elmegyek egyedül ebédelni is, tornázni meg pláne. Nem jó sokat egyedül lenni, de kellenek azok a lopott órák, napok, amikor magaddal törődhetsz és feltöltődhetsz egy kicsit. Ezek az én csajos napjaim. Csinálj Te is magadnak egyet!