Nyúlájf blogom

Az elmúlt években a Bükkiki idején vagy tanítottam, vagy magam ültem valamelyik egyetem valamelyik konzultációján. Végre idén el tudtam menni és újra megcsapott a verseny szele. Habár nem a versenyen indultam, hanem a 44 kilométeres túra távon, mégis jó élmény volt részese lenni. Hosszú ideje nem versenyeztem, még egy kicsit várok vele, ennek...

Még mindig nem tudtam behozni a tavalyi lemaradást, de legalább a kajám már visszaállt, és jól mennek az edzéseim, így idén is elmentem a Patai Mátrára. Habár az edzéseimbe jobban illett volna a 35-ös táv, de maximum magammal kell összeveszni, ha nem úgy csinálom, ahogy kitalálom, így bevállaltam az 50-est.

Vidróczki 30

2018.05.21

A tavalyi félresikerült túra után idén újra nekivágtam a Vidróczkinak. Nem titok, hogy ideális esetben Szentendrén lettem volna és oda a visszavágó Mátrának, de nem úgy sikerült a felkészülés, ahogy terveztem, így be sem neveztem.

Jó ideje nem voltam már kalandozni, így örültem, hogy végre el tudtam menni. Mivel minimális információ volt a túráról és a nevezési díj sem szökött az egekbe, rutinosan hagyományos teljesítménytúrára készültem. Biztos, ami biztos alapon betettem a térképet, hátha tervezni kell az útvonalat. A Bükkön átkacskaringózva vidáman érkeztem meg ...

Nem szeretek órára kelni, általában fel is ébredek magamtól, kivéve, ha nagyon korán kell indulni valahová, az pedig ritka. Most is úgy voltam vele, hogy valamikor felébredek, megiszom a kávémat, szépen, komótosan megreggelizek, összepakolászok, csak azután indulok. Nem tartottam attól, hogy gond lenne a szintidővel, még úgy sem, hogy nagy a hó....

Tortúra 65

2017.12.17

Szükségem volt már egy hosszabb kalandra. Amikor hangosan felkacagtam, ahogyan a faágról lezúdult a porcukorszerű hó, tudtam, hogy jó helyen vagyok. Inkább aláugrottam, mintsem el tőle. Beszippantyúzott az erdő, adott és elvett, kicsit a fejemre koppintott, aztán megsimogatott puha hófehér kezével.

Mész egy kört, felfrissül a tested. Mész két kör, felpezsdül a véred. Mész három kört, kitisztul a fejed. Mész négy kört, felüdül a lelked. Mész öt kört, megerősödik az elméd. Mész hat kört, és a világ legerősebb emberének érzed magad.

Kékes 2x

2017.10.29

Nagyon vártam a Kékes 2x túrát, nagy izgalommal készülődtem. Habár már megmásztam a Kékest 3x két éve augusztusban, most inkább két körre neveztem. Mivel frissítés nélküli, önellátó túra, így szuperül megterveztem a frissítést, előző este minden előkészítettem.

Tölgyfalvy Márton már nagyon unatkozott egyedül, ezért úgy döntöttem, szerzek neki menyasszonyt. Természetesen Márton szülőhazájából, az Óbükk Ökotúra útvonaláról kellett hoznom. :)

Szeretek itthon kalandozni. Egyrészt nem kell korán kelni, másrészt hajlamosak vagyunk az itthoni csodák mellett elmenni. A százszor járt úton már rutinból megyünk, vagy nem térünk le más irányba a megszokottól. Eddig mindig ütközött valamivel a Kaptárkövek Teljesítménytúra. Most, hogy új időpontban rendezték ősszel, végre el tudtam menni....

"Szeretem Tar-kőt. Láttam már több arcát is, ugyanúgy elbűvöl a ködbe burkolózott táj, ahogyan a megannyi zöld dimb-domb. Olyan érzés, amikor szétnézel, mintha te lennél a világ ura. A lábaid előtt hever a rengeteg, te pedig a kövön állva egyetlen érintéssel átsuhinthatsz felette. A gyönyörű látvány elbűvölő és varázslatos."

(Herman Ottó 110 - 2016. 05. 09.)